Norge – En av verdens største pokernasjoner

Ferske tall viser at pokerbølgen nå inntar Norge for alvor. I dag viser beregninger at rundt 80 000 nordmenn spiller nettpoker jevnlig, og bare siden årsskiftet har antall nettspillere økt med flere tusen. Estimater viser at rundt 200 000 nordmenn vil spille på nettet ved årets slutt.

At nordmenn er glad i å konkurrere er allment kjent. Det som imidlertid kan være noe mer overraskende er at vi er mye bedre enn gjennomsnittet, i alle fall når det er snakk om nettpoker. Norske pokerspillere vinnere mye oftere enn de fleste andre nasjoner, kun slått av svenskene.

I dag spiller rundt 80 000 nordmenn poker på internett. Sett i forhold til antall innbyggere er Norge en av de største pokernasjonene, og i 2006 vil nesten en kvart million spille nettpoker.

– Som pokerspiller gjennom en årrekke, er det gøy å se hvordan interessen har tatt seg opp. Jeg har fulgt utviklingen både her til lands og internasjonalt.

Likevel er jeg overrasket over at hele 2 prosent av Norges befolkning nå spiller poker på nettet, sier Farmen-vinner og to ganger norgesmester i poker, Snorre Rotbæk.

Norge - En av verdens største pokernasjoner

Av de 80 000 norske spillerne er det omkring 10 000 såkalte moneyplayers og omtrent 70 000 funplayers. Moneyplayers er de som har registrert seg med spillerkonto, mens funplayers er de som har lastet ned programvare for å spille for gøy. Disse tallene antas å øke til henholdsvis 30 000 og 200 000 i løpet av 2018.

– Sett i forhold til folketallet er Norge absolutt en av verdens største pokernasjoner, sier Noam Lanir, som er toppsjef i Poker.

For pokerstedene er det mulig å identifisere de dyktigste spillerne opp mot nasjonalitet, og her utmerker nordmenn seg:

– Gjennomsnittlig for alle land er det ca. 10 prosent av spillerne som jevnlig vinner. I Norge er tallet oppe i 15 prosent. Svenskene er enda dyktigere enn oss. Der er andelen vinnere helt oppe i 18 prosent, forteller Snorre Rotbæk, som denne våren gjør en innsats for å høyne standarden i Norge ytterligere, gjennom Poker Academy, som turnerer Sør- og Midtnorge.

– Poker er et kunnskapsspill og nordmenn vinner fordi de er disiplinerte og behersker reglene. Det viser seg at nordiske spillere er tålmodige og holder hodet kaldt, sier Noam Lanir.